Magazines
BoaRegistratie©
Projecten
BoaRegistratie (BRS)
Faunafonds
FaunaRegistratie (FRS)
FaunaSchade (SRS)
GeoRegistratie (GRS)
Groennetwerk
KievitRegistratie
PalingRegistratie (PARS)
Wildaanrijding
WildRegistratie (WRS)
NatuurNetwerk BV
Hofsemolenweg 8
8171 PM VAASSEN
Nederland
Tel:
Fax: 0578 - 571 422

Projecten - PalingRegistratie (PARS)

Vorige pagina
Projecten
PalingRegistratie (PARS)

Binnenvisserij/Paling/Schubvis

We leven met 16 miljoen mensen en nog veel meer vissen en dieren op een piepklein stukje aarde. Onze ruimte is beperkt en voor de vissen en dieren is dat niet anders. Wij creëren ruimte en maken een leefomgeving die voor ons prettig functioneert. En tegenwoordig doen we dat met de duurzaamheidgedachte in het achterhoofd. Dat is mooi, zo hoort het ook. Maar is dat ook mooi voor de paling en de schubvis? Met onze eis voor droge voeten, watermanagement, hebben we maar wat veel barrières voor die vissen, vooral de paling, opgeworpen. Er is dus een interactie tussen mens en vis. In leven, beheer en consumptie. Er botsen belangen. Er wringt wat. Dat is vervelend en daar moet een oplossing voor komen. En die is er ook. Natuurnetwerk met www.palingregistratie.nl 

Natuurnetwerk beheert een neutraal, inzichtelijk, gemakkelijk en uiterst geavanceerd ICT systeem dat de doelstelling van de Binnenvisserij haalbaar maakt. En die zegt “als je op basis van duurzaamheid vist en je registreert wat je doet, waarmee je de bewijsvoering levert dat de duurzame staat van instandhouding niet geschaad wordt, dan is dat goed. Dan kunnen we daar als maatschappij achter gaan staan.” 

De maatschappij eist transparantie. Die wil weten wat er gebeurt, waarom en hoe. Geen vage beloftes. Actie wil het en als het over vis of dieren gaat, dan willen we degelijke actie. We willen iets waar we achter kunnen staan. We willen dat de belangen minder botsen en niet meer wringen. Ja, dat is goed voor de vis. Kleinkinderen en nog vele generaties daarna willen ook paling en een heerlijke snoekbaars op het menu zien.  

Door het zelfregulerende registratiesysteem, geven de vissers volledige openheid van zaken. Ze leveren informatie per SMS in. Het GIS-systeem zegt waar ze zijn. Wat er gevangen wordt en waar. Het systeem registreert waar de vangst overgeslagen wordt en aan wie het verkocht wordt. Net als bij vlees en wild wordt het voedseltraject inzichtelijk. Wij willen weten waar de paling vandaan komt en uit welk watergebied de snoekbaard gevist wordt. Een belangrijk item voor de voedselveiligheid. Het palingregistratiesysteem voorziet daarin. 

De zelfregulatie van de Binnenvisserij gaat nog verder, Duurzame benutting van de paling vraagt om een protocol. Uiteraard waar de visserij zich aan houdt, maar waar ook de import aan getoetst zou moeten worden. Het protocol is onderdeel van het registratiesysteem en die is gelinkt aan handhaving. Zo is de palingvisserij controleerbaar. En dat is wat we willen. 

Het is niet het systeem dat het doet. Het zijn de gebruikers, de mensen buiten. NatuurNetwerk heeft kennis van de natuur, ze staat er middenin en vertaalt dit in een systeem. Dat weet zij op een gebruiksvriendelijke, praktische en toegankelijke manier naar de werkvloer te brengen. zie ook www.palingregistratie.nl

Wij zijn actief door geheel Nederland, met name de omgeving: Apeldoorn, Ede, Zwolle, Arnhem, Amersfoort, Achterhoek, Betuwe, Rivierengebied, Rivierenland, Veluwe, Bommelerwaard, De Duffelt, Gelderse Vallei, De Graafschap, IJsseldal, Land van Maas en Waal, Liemers, Montferland, Neder-Betuwe, Over-Betuwe, Rijk van Nijmegen, Tielerwaard, Vaassen, Beekbergen, Elburg, Epe, Heerde, Hoenderloo, Kootwijk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Otterlo, Nunspeet, Garderen, Loenen, Vierhouten en Voorthuizen.
Cartomatic I&O Netsys Faunafonds Verbindt de overheid NXS Gegevensautoriteit Natuur