Magazines
BoaRegistratie©
Projecten
BoaRegistratie (BRS)
Faunafonds
FaunaRegistratie (FRS)
FaunaSchade (SRS)
GeoRegistratie (GRS)
Groennetwerk
KievitRegistratie
PalingRegistratie (PARS)
Wildaanrijding
WildRegistratie (WRS)
NatuurNetwerk BV
Hofsemolenweg 8
8171 PM VAASSEN
Nederland
Tel:
Fax: 0578 - 571 422

Home - Duurzaam beheer

Vorige pagina
Home
Duurzaam beheer

Met 16 miljoen mensen en misschien nog wel veel meer dieren leven we op een piepklein stukje aarde. Onze ruimte is beperkt en de ruimte voor de dieren is beperkt. Wij kunnen ruimte opzoeken, wij kunnen ruimte creŽren. Een dier kan dat niet. Het dier, wild, beweegt zich door zijn leefgebied. Komt hij daarbuiten ontstaat een onbedoelde interactie tussen mens en dier. Er botsen belangen. Belangen zijn anders voor mens en dier, dat is duidelijk. Er ontstaat schade. Bijvoorbeeld aan gewassen, bomen, natuur en aan de dieren zelf. Door ziekten, stress en de dood door het verkeer. 

In 2002 is de Flora- en faunawet in werking getreden met als onderdeel het Besluit Faunabeheer. En dit besluit gaat over het realiseren van een duurzaam beheer van de vrij levende diersoorten.

Duurzaam beheer is in de praktijk helemaal niet gemakkelijk. Het is zelfs moeilijk. Dit komt voor een heel belangrijk deel door het ontbreken van een systeem dat een actueel, betrouwbaar en compleet inzicht geeft in de uitvoering van dat duurzame beheer.

Dat systeem was er niet. Dat systeem is er nu wel. Natuurnetwerk!

Wij zijn actief door geheel Nederland, met name de omgeving: Apeldoorn, Ede, Zwolle, Arnhem, Amersfoort, Achterhoek, Betuwe, Rivierengebied, Rivierenland, Veluwe, Bommelerwaard, De Duffelt, Gelderse Vallei, De Graafschap, IJsseldal, Land van Maas en Waal, Liemers, Montferland, Neder-Betuwe, Over-Betuwe, Rijk van Nijmegen, Tielerwaard, Vaassen, Beekbergen, Elburg, Epe, Heerde, Hoenderloo, Kootwijk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Otterlo, Nunspeet, Garderen, Loenen, Vierhouten en Voorthuizen.
Cartomatic I&O Netsys Faunafonds Verbindt de overheid NXS Gegevensautoriteit Natuur