Magazines
BoaRegistratie©
Projecten
BoaRegistratie (BRS)
Faunafonds
FaunaRegistratie (FRS)
FaunaSchade (SRS)
GeoRegistratie (GRS)
Groennetwerk
KievitRegistratie
PalingRegistratie (PARS)
Wildaanrijding
WildRegistratie (WRS)
NatuurNetwerk BV
Hofsemolenweg 8
8171 PM VAASSEN
Nederland
Tel:
Fax: 0578 - 571 422

Projecten - FaunaRegistratie (FRS)

Vorige pagina
Projecten
FaunaRegistratie (FRS)

Vanuit de FBE’s is er grote behoefte aan betrouwbare en actuele gegevens over het afschot van grofwild. De real-time monitoring, het meteen invoeren van de gegevens na het schot (binnen 24-uur) geven provincie, FBE, WBE, terreineigenaren, jachthouders en grofwildbeheerders inzicht in de stand van zaken. Wat is gerealiseerd en wat moet er nog gebeuren. Het faunaregistratiesysteem is niet alleen voor de afschotcijfers. Ook alle aanrijdingen met grofwild worden in het systeem ingevoerd. Het systeem is inmiddels uitgebreid met de hygiëne verklaring van de Gekwalificeerde Persoon (GP) en kan en zal nog worden uitgebreid met de registratie van voor onderzoek aangeboden dieren bij het DWHC (Dutch Wildlife Health Centre), voor de registratie van te prepareren dieren, een pilot met samenwerking met de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) en de Bond van Nederlandse Poeliers.

Wat komt kijken bij faunabeheer mag iedereen weten

Het faunaregistratiesysteem maakt het beheerproces volledig inzichtelijk. Het maakt het zoals we dat willen: helder, transparant en betrouwbaar. Je weet wat je mag, je weet wat je gaat doen en je weet wat je gedaan hebt, wanneer en waar. Met een investering van 1 minuut door de bron weten de mensen die er direct en indirect bij betrokken zijn (willen en moeten) het ook. De jachthouder ziet wat de jager doet. De WBE ziet wat de jachthouders doen en de FBE ziet wat alle WBE’s doen. Aan de uitvoering van een maatregel, voorgesteld in het FBE-plan en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten, is niets geheimzinnigs aan. Iedereen mag weten dat het gebeurd en waarom het gebeurd.

Het www.faunaregistratie.nl werkt sinds 2005 in de FBE Veluwe. In 2007 kwam daar de FBE Oost-Gelderland bij en sinds 2009 zijn ook de FBE’s Noord-Brabant, Rivierenland en Groningen gebruikers.

Kenmerken/voordelen

  • Input van gerealiseerd afschot en aanrijdingen
  • Automatisch genereren van de schriftelijke toestemming voor het beheer van de grote wilde hoefdieren
  • Invoer afhankelijk gestuurde pagina’s zorgen voor complete informatie zonder overbodige vragen
  • Directe weergave van de resultaten van de input in de vorm van overzichten, statistieken en overzichtskaarten
  • Registratie van dood gevonden dieren
  • Koppeling van de GIS positie aan de afschotmelding
  • Niveau afhankelijke beschikbaarheid van real-time data 

Outputverzorging en de vertaling naar de praktijk

Natuurlijk staat NatuurNetwerk voor een goede en overzichtelijke outputverzorging. In één oogopslag moet je zien waar over het gaat en wat de belangrijke uitkomsten zijn. Het kan zijn dat een gebruiker een diepgaande analyse wenst van de beschikbare gegevens. Voor een wegbeheerder of een FBE zou dat aan de orde kunnen zijn. NatuurNetwerk registreert en bewaakt data, input en output. Data zijn dus haar verantwoordelijkheid. Analyse van de data hoort daar niet bij. NatuurNetwerk adviseert de gebruikers daarvoor naar particuliere adviesbureaus te gaan.

Gebruikers: Provincie, FBE, WBE, jachthouder en jager.

Wij zijn actief door geheel Nederland, met name de omgeving: Apeldoorn, Ede, Zwolle, Arnhem, Amersfoort, Achterhoek, Betuwe, Rivierengebied, Rivierenland, Veluwe, Bommelerwaard, De Duffelt, Gelderse Vallei, De Graafschap, IJsseldal, Land van Maas en Waal, Liemers, Montferland, Neder-Betuwe, Over-Betuwe, Rijk van Nijmegen, Tielerwaard, Vaassen, Beekbergen, Elburg, Epe, Heerde, Hoenderloo, Kootwijk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Otterlo, Nunspeet, Garderen, Loenen, Vierhouten en Voorthuizen.
Cartomatic I&O Netsys Faunafonds Verbindt de overheid NXS Gegevensautoriteit Natuur